ugyfelszolgalat@bonavilmos.hu
+36 20 56-53-999

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a jogsi, ha nem bukok meg semmiből?

Ez egy olyan kérdés, amire nehéz válaszolni. Önön múlik, hogy mennyire fogadja be azt, amit az oktató mond. Minden ember más, fontos, hogy ne hasonlítsa magát senkihez, mert akkor biztos sokba! Befolyásoló tényező az is, hogy ki hány éves korában vág neki ennek a nagy feladatnak.

Ha átmentem a vizsgán, merjek autót vezetni?

Persze, de előbb kérje ki oktatójának véleményét. Én azt szoktam javasolni, hogy kezdetben üljön mellénk egy olyan ember, akinek van jogosítványa és szokott is vezetni!

30 órából le lehet vizsgázni?

Tapasztalataim szerint, ha még soha nem vezetett gépkocsit, nem. Sajnos mára már olyan nagy a követelmény, hogy egy átlagos tanulónak 50-60 óra is szükséges a sikeres vizsgához. Azért vannak kivételek, de kevesen! 🙂

Ha oktatót szeretnék váltani, mi a teendő?

Ha iskolán belül szeretne oktatót cserélni, akkor csak be kell menni az autósiskolába és egy másik oktatót kérni. Ha olyan oktatóhoz szeretne menni, aki nem dolgozik annál az iskolánál, akkor az új oktatóval kell felvenni a kapcsolatot, és majd ő segít az áthelyezésben. Egy másik iskolába való áthelyezés általában költséggel is jár, érdemes elolvasni a szerződést.

Mit kell tennem, ha sikerült végre a forgalmi vizsgám?

Be kell vinni az egészségügyi vizsgán kapott igazolást a Közlekedési Felügyeletre, ott lefénymásolják, és kb 2-3 munkanap után be lehet menni a KF. által kiállított igazolásért. Ezzel az igazolással és az orvosi alkalmassági igazolással, ill. 5000 Ft.-al meg kell keresni a lakóhelyünkhöz tartozó okmányirodát, és ott készítik el a jogosítványt, amit majd 1-2 héten belül kipostáznak.

Ha lejárt a két év a sikeres elméleti vizsgám óta és megbuktam a forgalmi vizsgán, mi a teendőm?

Sajnos újra kell tanfolyamra járni és mindent kezdeni elölről.