• call
  Telefonszám: +36 20 56-53-999
 • mail
  E-mail cím: bonavi.auto@gmail.com
 • location_on
  Irodánk: 6721 Szeged, Szilágyi u. 2. I. em. 103-104

5 TIPP A SIKERES FORGALMI VIZSGÁHOZ!

 • Blog
 • 5 TIPP A SIKERES FORGALMI VIZSGÁHOZ!
 • Izgulsz már igaz….? Sőt, egyenesen rettegsz attól, hogy milyen vizsgaútvonalat húzol, vagy, hogy milyen vizsgabiztost „sorsol melléd a gép”? Hidd el, hogy nincs okod az aggodalomra! Az oktatód nem véletlenül írt ki vizsgára – a tudás a fejedben van, vezetni pedig tudsz már annyira, hogy ezt a lécet is sikeresen megugord!
  Könnyű mondani, de a legfontosabb: ne izgulj! Remegő kézzel-lábbal, dekoncentráltan lényegesen nehezebb JÓ eredményt elérni! A szőlőcukor, a csoki vagy valamelyik magasabb cukortartalmú gyümölcs (pl: banán) segít lehiggadni és koncentrálni, így 0. tanácsként fogadd meg tőlünk, hogy üres hassal és idegesen ne indulj vizsgázni!

  MIELŐTT BESZÁLLNÁL A KOCSIBA – ELLENŐRIZD BIZTONSÁGI SZEMPONTBÓL A GÉPJÁRMŰVET! Emlékszel még az elindulás előtti teendőkre, igaz? Ismételjük csak át gyorsan! Elindulás előtti feladatok: a világító- és fényjelző berendezések, a rendszámtáblák, a gumiabroncsok, a fékberendezések és kormányberendezés ellenőrzése. A vizsga már ezekkel megkezdődik, úgyhogy semmiképpen se felejtsd el, hogy a biztonsági öv bekapcsolása előtt még van egy pár lényeges feladatod, amit ha kihagysz, „sokba” kerülhet neked.

  FIGYELD RENDSZERESEN A VISSZAPILLANTÓ TÜKRÖT! Ez persze nem azt jelenti, hogy őrült módjára kell cikáztatni a szemed a jobb és a bal tükör röppályáján. A hangsúly azon van, hogy a visszapillantó tükör ellenőrzése rendszeres legyen, sokan ugyanis hajlamosak abba a hibába esni, hogy kétségbeesetten merednek maguk elé és úgy viselkednek, mintha a forgalom csak szemből jöhetne. Ez óriási hiba!

  ÁLLJ MEG A STOP TÁBLÁNÁL! Akkor is, ha látszólag semmilyen mozgás nincs a közelben. A KRESZ vizsgán már megtanultad, hogy a STOP TÁBLA = ÁLLJ MEG – ennek a jelentése bizony a gyakorlatban sincs másképp! A piros nyolcszögletű intelmet véresen komolyan kell venned, vizsgán ugyanis – ha akár egy centivel is tovább gurulsz a fehér vonalnál – megbukhatsz!

  FIGYELJ ODA A GYALOGOSOKRA… …. akik nem csak a gyalogosátkelőknél bukkanhatnak fel! Iskolák közelében, parkolóknál, buszmegállóknál, holttérben – mindenhol szeretnek meglepetésszerűen megjelenni. Ha úgy látod, hogy erősebb gyalogosforgalmú helyre érkeztél, akkor kérjük, hogy inkább lassíts, minthogy a megengedett sebességgel végig száguldj az úton és ezzel veszélybe sodord mások életét!

  FOKOZOTT FIGYELEM AZ ÚTKERESZTEZŐDÉSEKNÉL! Ha útkereszteződéshez érve vizsgaútvonalad miatt kanyarodni kényszerülsz, fokozottan ügyelj a sávváltásra! Ha ugyanis elnézed, elizgulod vagy ellinkeskeded a kanyarodást és ezzel rossz sávot követsz, vagy rossz sávba érkezel, akkor az egyből a vizsga végét is jelenti!
  Ha a fentieken túl, más „buktató tényezőket” is megismernél, ne legyél rest megkeresni minket! Vizsgafelkészülésben is maximális fordulatszámon pörgünk, úgyhogy bátran keresd személyesen és a weben is a Bóna Vilmos Autósiskolát!