• call
  Telefonszám: +36 20 56-53-999
 • mail
  E-mail cím: bonavi.auto@gmail.com
 • location_on
  Irodánk: 6721 Szeged, Szilágyi u. 2. I. em. 103-104

3 TIPP A SIKERES FORGALMI VIZSGA UTÁN!

 • Blog
 • 3 TIPP A SIKERES FORGALMI VIZSGA UTÁN!
 • Tapsvihar, örömujjongás, korlátok nélküli élet reménye – ilyen és ehhez hasonló földöntúli érzések kerítik hatalmába az embert a jogosítvány megszerzése után. A vizsgabiztos gratulált, a jó hírt megosztottuk a családtagokkal, az Okmányirodában elkészült életünk képe, a rózsaszín kiskártya pedig tegnap óta ott virít a kártyatartónkba – na de mi lesz eztán? Hogyan tovább?

  Azzal, hogy a jogosítványodat ügyesen abszolváltad – a rutinszerzés és a teendőlista még koránt sem ért véget. Az oktató mellett eltöltött x óra alatt megtanultál ugyan vezetni, de lényeges és fontosnak számító közlekedési helyzeteket még csak eztán fogsz látni és megoldani. A vezetői engedélyed tehát megvan – de most még nincs itt az idő, hogy hátradőlj!

  1. TIPP: VEZESS MINÉL TÖBBET!

  Vidd el édesanyádat bevásárolni, a húgodat az úszóedzésére, a bácsikádat horgászni! Teljesen mindegy, hogy hova – de menj! Vezess! Ha ugyanis előfordul az az eset, hogy sokáig nem ülsz volán mögött, akkor a kezed, a lábad, de az agyad is bojkottálhatják vezetői tudásodat és kopásnak indulhatnak a már rutinná vált vezetői mozdulataid is! Ne akarj megint a 0-ról indulni! A kilométerek ráadásul magabiztosság gyűjtésre is alkalmasak – hidd csak el!

  2. TIPP: TEDD MAGAD PRÓBÁRA KÜLÖNBÖZŐ ÉVSZAKOKBAN!

  Verőfényes napsütés, erős szél, szakadó eső, csúszós utak – egy jó vezető minden időjárási körülménnyel fel tudja venni a kesztyűt! Télen, nyáron, ősszel és tavasszal is akadhatnak extrém környezeti elemek - keresd hát az alkalmat, hogy kormányozhass bennük! Ne ess abba a hibába, hogy a rutintalanságod miatt egész télen gyalogos közlekedésre kényszerülj! Autót vezetni nem csak egy, a számodra legkényelmesebb és legideálisabb feltételek mellett kell tudni – állítsd magad kihívások elé, hisz csak abból tanulhatsz!

  3. TIPP: AZ ÖSSZES CSALÁDI AUTÓT VOND AZ IRÁNYÍTÁSOD ALÁ!

  A nagymama régi Suzukija, az unokatesó Audija, de még a legjobb haverod BMW-je is kipróbálásra szorul, nem gondolod? Ahány ház, annyi szokás – de ugyanez érvényes ám az autókra is: ahány típus, annyi élmény és tulajdonság. Próbálkozz, kísérletezz és tapasztalj meg minél több autót a maradéktalan magabiztosság érdekében!

  3+1 TIPP: ELEINTE MINDIG LEGYEN VALAKI AZ ANYÓSÜLÉSEN!

  Ha van a családban olyan ember, aki szeret és tud vezetni, ráadásul megfelelő rutin is van a háta mögött – akkor használd ki! Eleinte nyilván nehezebben fogod felismerni és megoldani a váratlanabb közlekedési helyzeteket, így mindenképpen tanácsos az anyósülésre egy olyan személyt ültetni, aki higgadtan, rutinnal és segítőszándékkal tudja a „sofőrléted” minden pillanatát segíteni!